Quantcast
Channel: RECURSOS PER A L'EDUCACIÓ ESPECIAL
Viewing all 179 articles
Browse latest View live

CREAR BREUS HISTÒRIES AMB PLANIFICACIÓ PRÈVIA: UN RECURS ELABORAT PER AULA PT

$
0
0

Volem compartir amb vosaltres un recurs molt útil per ajudar als alumnes amb més dificultats de planificació, organització, lèxic i expressió escrites a crear breus històries o anècdotes a partir d’un dibuix i d’una sèrie de preguntes prèvies.

El material que us presentem ha estat creat i compartit des del fantàstic portal AULA PT (http://www.aulapt.org) destinat a la difusió de recursos en el camp de les necessitats eductives especials.

AULAPTDes del nostre bloc, hem adaptat el material d’AULA PT a la llengua catalana mantenint el mateix format i tenint present els drets d’autoria.

AULAPT1Al mateix portal també hi podeu trobar la mateixa versió adaptada amb PICTOGRAMES que ajuden a la comprensió lectora d’enunciats pels alumnes amb més dificultats d’accés al lèxic.

Tot seguit us presentem els enllaços des d’on accedir a la visualització i descàrrega dels diferents materials:

Esperem que us sigui útil i felicitem als companys/es d’AULA PT pel seu gran treball i per voler-lo compartir a través del seu portal. Us aconsellem visitar la seva pàgina.


TRADUCCIÓ AL CATALÀ D’UN NOU MATERIAL D’AULA PT: FORMULAR PREGUNTES

$
0
0

De nou a la web d’aula pt (http://www.aulapt.org/) han elaborat i compartit un material molt útil per treballar diferents competències: comprensió lectora, expressió escrita, estructuracio de la frase i formulació de preguntes amb el suport d’elements visuals que ajuden a contextualitzar la pregunta en una situació concreta.

FORMULAR PREGUNTES3

Es tracta de pensar i escriure la pregunta a partir d’una sèrie de respostes i d’una icona que els ajudarà en la comprensió. El material consta de 10 làmines que, fins i tot, es poden plastificar i reutilitzar escrivint amb retoladors de pissarra blanca podent esborrar-ho cada vegada que sigui necessari. Imprimint a doble cara estalviarem material.

formular preguntes1Hem considerat que és un material que pot beneficiar els nostres alumnes i, per aquest motiu, hem decidit traduir-lo al català i compartir-lo també a través del bloc després de felicitar els autors del material original per la seva creativitat i professionalitat. Esperem que també us sigui útil i, si voleu fer-hi comentaris, podeu entrar a l’article d’aula PT. Enllaç directe al material original en castellà clicant AQUÍ.

formularpreguntes2DESCÀRREGA DE LES 10 LÀMINES PER FORMULAR PREGUNTES TRADUÏDES AL CATALÀ (Google Drive)

TIRES SIL·LÀBIQUES PER CONFEGIR PARAULES A PARTIR D’UN CENTRE D’INTERÈS (ANIMALS, PARTS DE LA CASA, PARAULES DE TARDOR)

$
0
0

TIRESFa més de quatre anys (23 de febrer de 2011) que vam compartir en aquest bloc un material per confegir paraules amb lletres i síl·labes a partir d’unes plantilles i d’unes tires de fonemes i síl·labes. Podeu accedir a l’article clicant AQUÍ.

 

A través del correu fa pocs dies la LAURA TASCÓN ha volgut compartir amb nosaltres una adaptació d’aquell material amb l’objectiu de confegir, comptar les síl·labes i escriure PARAULES RELACIONADES AMB LA TARDOR.
Us recordem la idea i us deixem l’enllaç amb els materials de la Laura per tal que el pugueu aplicar a l’aula, amb els vostres alumnes. També us tornem a compartir els materials de fa 4 anys.
Moltes gràcies Laura per compartir aquesta adaptació. Segur que a l’aula en serà realment útil. Seguim compartint i construint un nou futur pels nostres alumnes!

IMATGES SOBRE L’ÚS DEL MATERIAL:

TIRES2TIRES1

Tires de síl·labes amb paraules de tardor (Laura Tascón)

Fitxa de treball amb les tires per confegir. Laura Tascón

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACCÉS AL MATERIAL DE LA LAURA (Tires de síl·labes i fitxes pels alumnes): paraules de tardor.

ACCÉS AL MATERIAL (tires de síl·labes, fitxes pels alumnes): parts de la casa.

ACCÉS AL MATERIAL (tires de síl·labes, fitxes pels alumnes i plantilla amb finestres per confegir les paraules): animals.

Un material ideal per treballar a partir de tallers o racons d’aprenentatge.

Seguim compartint i enviant comentaris.

TREBALL DE L’ESCRIPTURA: ELS DICTATS MUTS

$
0
0
dictat mut

Imatge enviada per l’autora

MONTSERRAT ARNÓ d’Almacelles (Lleida) autora del material CONFEGIR compartit en aquest bloc el 2 d’abril de 2.015 ha creat un nou material que ha anomenat: DICTATS MUTS. Segons ens comenta la Montserrat a través del correu, el seu material consta de 40 fitxes, les quals ha dividit amb paraules d’una síl·laba (tenen el marc de color verd), paraules de dues síl·labes (marc blau), paraules de tres síl·labes (marc vermell) i alguna de quatre síl·labes (marc lila).

També s’adjunta una fitxa per treballar amb els alumnes al final del joc.

Els nens i nenes han de posar el número de la fitxa que fan, fer el dibuix i escriure el seu nom (aquest estarà tapat amb una cartolina), després s’ho corregeixen aixecant la cartolina.

Descàrrega de tot el material clicant sobre la imatge

Moltes gràcies Montserrat per compartir-lo!

COMENÇA PER…

$
0
0

Fotografia enviada per l’autora del material

MONTSERRAT ARNÓ torna a compartir amb nosaltres un material per treballar la consciència fonològica, concretament descobrir el so inicial.

El joc que ha preparat consisteix en mirar el dibuix inicial del cartró, esbrinar per quina lletra comença i buscar i col·locar darrera les imatges que comencin per la mateixa lletra.

Ella ens explica a través d’un correu que quan treballa aquest material amb les nens només els dóna 4 o 6 artrons cada dos nens amb les imatges que necessitaran. Clicant sobre les imatges (captura de pantalla del material de la Montserrat) podreu accedir a tots els cartrons de joc i, al final del document, les targetes amb les imatges.

Ja tinc ganes de treballar-lo amb els meus alumnes, i vosaltres? Què us sembla aquest material? Ens ho podeu fer saber a través d’un comentari. Moltes ganes per compartir-lo amb nosaltres!

LECTOESCRIPTURA AMB L’ABECEDARI FONOLÒGIC

$
0
0

Imatge cedida per l’autora del material

I novament, MONTSERRAT ARNÓ comparteix unes targetes de lectoescriptura per treballar el vocabulari, la consciència fonològica i l’escriptura de síl·labes i paraules.

Es presenta una paraula per cadascuna de les lletres de l’abecedari i els nens i nenes han de picar la paraula, copiar al lloc corresponent cada síl·laba i, a la última fila, tornar a copiar la paraula lletra per lletra.

Els diferents cartells es poden plastificar i utilitzar retoladors de pissarra blanca per reutilitzar el material.

Accés a la descàrrega dels materials:

Gràcies de nou Montserrat!

SOPA SIL·LÀBICA I TIRES DE SÍL·LABES AMB PERSONATGES DE CONTES

$
0
0

LAURA TASCON, fa temps va compartir a través del correu del bloc un material amb l’objectiu de treballar la consciència sil·làbica a partir de personatges de contes. La mateixa autora ens comenta el següent: “he treballat a partir de propostes que vaig trobar en el bloc i he preparat activitats que tenen com a tema Els contes“.

La Laura  ha adaptat les activitats de la sopa sil·làbica i les tires de síl·labes publicades en aquest espai (hi podreu accedir a través del buscador) creant noves activitats amb noms de personatges de contes.

Un treball  molt interessant i amb un centre d’interès molt proper als alumnes.

Moltes gràcies per compartir Laura, una gran aportació que pot ser molt útil per molts mestres.

SOPA SIL·LÀBICA

personatges contes1personatges contes

TIRES DE SÍL·LABES

tires1tires

(Clicant sobre les imatges accedireu als materials del Google Drive)

TREBALLAR LA SITUACIÓ ESPACIAL AMB “LA PATRULLA CANINA”

$
0
0
patrulla

Descàrrega del material

JUDIT BOLADERAS, estudiant de logopèdia, ha volgut PATRULLA1compartir amb nosaltres aquest material molt útil i motivador per treballar els conceptes espacials: sobre, sota, davant, darrera i al costat amb els personatges d’una sèrie molt de moda entre els alumnes: “LA PATRULLA CANINA“.
Segons la Judit, el material es complementa amb un titella amb el Ryder (nen) que serà qui anirà dient: “En Marshall està (…) la taula” perquè l’altre jugador assenyali la tageta corresponent.
Un material molt senzill però que pot resultar molt útil. Gràcies Judit!


BINGO DE LLETRES: ELS MITJANS DE TRANSPORT

$
0
0
transports1

Accés als cartrons de joc

Fa dies que els alumnes d’Educació Infantil de l’Escola Lluçanès (Prats de Lluçanès) estan treballant els mitjans de transport arrel d’una sortida en tren que realitzaran durant el mes de març.

Per aquest motiu, a l’hora de tallers de consciència fonològica amb P4 i P5, hem estat treballant amb un material que té com a centre d’interès diferents mitjans de transport, alguns més coneguts que d’altres.

El joc consisteix en repartir diferents targes als alumnes amb una imatge d’un vehicle, les lletres que confegeixen el seu nom i un quadrat petit en blanc al costat de la imatge. Es poden repartir en funció de les capacitats dels alumnes i del seu nivell procurant deixar les paraules més llargues i difícils pels alumnes que manifestin més facilitat, d’aquesta manera garantim l’atenció a la diversitat.

transports2 transports3

La mestra ensenya als alumnes targetes amb les lletres de l’abecedari i les posa a l’inrevés. Els alumnes, per torns, escullen una targeta, l’ensenyen a la resta d’alumnes, diuen el nom i el so de la lletra, es busquen paraules que comencin per aquest so i, finalment, l’alumne que tingui aquesta lletra entre les lletres del nom d’alguns dels seus mitjans de transport l’ha de tatxar amb retolador permanent o bé enganxar-hi un trosset de plastilina (les targetes hauran d’estar plastificades per així poder-les reutilitzar).

ABECEDARI

Accés a les targetes de l’Abecedari

El joc segueix fins que algun alumne aconsegueix fer BINGO amb algun dels seus transports (ha pogut tatxar totes les seves lletres) i llavors és el moment d’enganxar un gomet o dibuixar una cara somrient en el quadrat blanc del costat del dibuix.

Quan tots els alumnes hagin fet BINGO amb tots els seus cartrons de joc (tindran una cara somrient a cada quadrat), es pot donar l’activitat per acabada.

És un joc que acostuma a agradar molt als alumnes, els permet anar adquirint processos que els ajudaran en la lectoescriptura i es treballa vocabulari especfíc d’un tema concret i proper als alumnes.

Us animem a provar-lo amb els vostres alumnes! Podeu descarregar-vos els documents directament del GOOGLE DRIVE clicant sobre les imatges corresponents.

(Material elaborat per les autores del bloc de recursosee)

TREBALLEM LA LLENGUA, EL MEDI, L’EXPRESSIÓ ARTÍSTICA I LES TIC CREANT UN CURT ANIMAT

$
0
0

Aquest curs a l’escola Lluçanès hem realitzat un taller amb membres de l’associació SOS Delfines i això ha fet que els alumnes de Cicle Superior aprenguessin moltes coses sobre els cetacis en llibertat i en captivitat i es comencessin a sensibilitzar pel tema.

D’aquesta manera va néixer un projecte interdisciplinar que, entre altres activitats, s’incloia l’elaboració d’un curt animat seguint la tècnica de l'”Stop Motion” (imatges fixes en moviment) que va permetre treballar la redacció d’un conte, l’expressió oral, la plàstica i les noves tecnologies.

Tot seguit us voldria presentar el resultat final animant-vos a crear el vostre propi curt animat:

ACCÉS A LA PROGRAMACIÓ DE L’ACTIVITAT: https://www.scribd.com/doc/299927410/Projecte-d-un-curt-animat-amb-la-tenica-Stop-Motion

LLEGEIX, DIBUIXA I PINTA ELS PERSONATGES DE LA LLEGENDA DE SANT JORDI

$
0
0

santjordiEstem a les portes del mes d’abril i, un cop entrada a la primavera, s’acosta una diada molt especial: la diada de Sant Jordi.

dracEn aquest bloc hi trobareu materials i jocs diversos per treballar diferents competències basades en la llegenda i els seus personatges. Avui us presentem un nou material que acabem d’elaborar seguint l’estil de les fitxes de comprensió lectora on l’objectiu és entendre un petit text compost de frases simples on es dóna unes instruccions als alumnes sobre com han de pintar uns determinats dibuixos o què han de dibuixar al seu voltant.

princesaEn aquest cas, hem utilitzat tres personatges principals de la llegenda de Sant Jordi: el drac, el cavaller i la princesa i hem preparat el següent material adaptat a diferents estils de lletra i presentació segons les necessitats de l’alumnat. Els dibuixos utilitzats són de la il·lustradora CUCHU (Sònia Gonzàlez)

En el mateix document hi trobareu:

  • Material amb lletra lligada, lletra majúscula o bé lletra d’imprempta amb una sola graella.
  • Els tres personatges per separat i les lletres grans i majúscules per facilitar el fet que els alumnes ho puguin llegir fàcilment i pintar els personatges amb més facilitat.

Tot aquest material i les corresponents adaptacions el trobareu clicant sobre la imatge (accés al Google Drive):

sant jordi comprensioACCÉS I DESCÀRREGA DELS MATERIALS SOBRE LA DIADA DE SANT JORDI PUBLICATS AL BLOC

PODRIES…COMPRENSIÓ LECTORA A TRAVÉS D’UN POEMA

$
0
0

podries1La greu crisi que travessa el nostre món amb les guerres i la situació en què viuen els refugiats, posa de manifesta la trista realitat que viuen moltes persones i ens fa créixer la necessitat de fer arribar als nostres alumnes la importància de valorar les petites coses sentint-se afortunats pel que tenen i fent créixer la seva empatia envers aquells que més pateixen. Només així aconseguirem formar una societat més justa i POEMA PODRIESsolidària.

És un bon motiu per treballar la llengua i la comprensió lectora a partir d’un bonic i emotiu poema de Joana Raspall. Es tracta de col·locar cada vers a l’estrofa corresponent.

Un cop realitzada l’activitat poden llegir tot el poema per avaluar el seu treball reflexionant sobre cada estrofa. Pot ser una activitat per realitzar amb grups cooperatius i preten ser només un exemple de les múltiples tasques que es poden fer al voltant d’aquest tema que, desgraciadament, es troba tan proper en el nostre entorn perquè el patiment dels altres és també la nostra més profunda tristesa.

Podeu accedir al recurs clicant sobre les imatges que acompanyen aquest article  (Google Drive).

COMPRENSIÓ LECTORA AMB PERSONATGES ANIMATS

$
0
0

Mònica Quizhpi, mestra d’Educació Especial de l’escola Ramon Casas de Barcelona ha volgut compartir amb nosaltres un material de comprensió lectora destinat a alumnes de segon de primària però que es pot adaptar a altres nens i nenes i que té com a centre d’interès els personatges de la sèrie de dibuixos animats “Patrulla Canina”.

Segur que arribarà a ser un material molt motivador per tots els alumnes!

Per descarregar-vos el material només cal que cliqueu sobre una de les captures de pantalla del material:

canina canina1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moltes gràcies per compartir!

Activitat senzilla pel reconeixement de la grafia numèrica i la coordinació viso-motriu.

$
0
0

Avui us portem l’adapIMG_20160824_133304tació d’una idea brillant per treballar la correspondència entre lletra lligada (o impremta) amb lletra de pal de la mà del bloc “ school Time Snippets” que podeu consultar en aquest enllaç: http://www.schooltimesnippets.com/2016/04/fine-motor-letter-matching-preschool.html.

Al veure-la ràpidament se’ns ha acudit una petita modificació, i si en comptes de les lletres posem números? D’aquesta manera treballem el reconeixement de les grafies numèriques.

Què necessiteu:

  • Una tapa de caixa.
  • Pals de “polo”
  • Foam per fer els números i les boletes (o números de foam que podeu trobar a diferents botigues. Les boletes poden ser pom-poms que també podeu trobar a les botigues).
  • Pistola de silicona
  • Cúter
  • Retoladors permanents (tipus Alpina Crea +decor o Posca)

Com fer-ho?

A la part superior del pal enganxeu els números de foam amb silicona. Escriviu el nom del número al pal i a la part inferior escriviu el número, tot això, amb el retolador permanent.

A la part superior de la tapa feu 4 talls repartits, un per cada pal amb el número. Els talls han de ser igual de llargs que l’amplada del pal. Evidentment, podeu fer-ho amb tots els números que vulgueu.

Sota dels talls enganxeu les boles de foam per indicar la quantitat.

Ara gireu la tapa i damunt dels forats que heu fet per tal que el nen introdueixi el pal escriviu el número i la quantitat. Tal com es veu a la imatge, d’aquesta manera l’alumne es podrà autocorregir.

Què us sembla? Fàcil de IMG_20160824_133048fer i amb aquesta activitat, ideal per racons o estacions, els nostres alumnes treballen la correspondència entre la grafia numèrica i la quantitat a més de la coordinació viso-motriu.

Guardar

Guardar

EXPRESSIÓ I COMPRENSIÓ ORAL I ESCRITA CAÇANT POKÉMONS

$
0
0

Podent-hi estar a favor o en contra, el joc que ha causat sensació aquest estiu és la caça dels Pokémons a través dels dispositius mòbils i nosaltres hem pensat…” Per què no aprofitar la motivació envers aquestes criatures digitals i generar activitats destinades a treballar conceptes bàsics com la lectura i l’escriptura?”

Amb aquest objectiu hem creat la següent activitat creada a partir d’imatges de Pokémons trobats a internet i col·locats en un PLAFÓ DE JOC on en Pikatxu es converteix en l’INICI i el seu entrenador en el punt FINAL. Aquest plafó es pot ampliar a DIN-A-3, fotocopiar-lo a color i plastificar-lo.

Es creen parelles de joc en funció del grup d’alumnes. Cada alumne disposa d’un plafó de joc. Un dels participants (evitant la mirada del seu company/a) traça un camí – amb l’ajut d’un retolador Velleda- entre en Pikatxu i el seu entrenador passant pels Pokémons que ell prefereixi (un exemple el teniu a continuació).

Tot seguit, ha de donar instruccions orals o escrites a la seva parella per tal que ell o ella pugui traçar el camí i arribar a aconseguir que en Pokémon aconsegueixi arribar al seu entrenador passant pels mateixos Pokémons que ell ha escolllit, és a dir, reproduint el camí seguint les instruccions que li vagin donant.

L’alumne que dóna les instruccions (ja siguin orals o escrites) ha d’anar indicant per quins Pokémons ha de passar intentant definir les característiques més importants dels diferents Pokémons que formen part del camí de la manera més fidel possible.

El joc acaba quan s’aconsegueix traçar el camí complet.

DESCÀRREGA DEL PLAFÓ A TRAVÉS DE GOOGLE DRIVE (en format PDF)

És una bona manera tan de treballar el llenguatge oral com, si es prefereix, treballar l’expressió escrita amb els alumnes al mateix temps que es potencia l’atenció, la concentració i la direccionalitat a través d’una activitat motivadora i interessant pels nostres nens i nenes.

Per cert, per evitar que els alumnes tinguin la temptació de mirar us aconsellem provar aquesta idea utilitzant un “folder” de cartolina per a cada nen, com podeu veure en aquesta imatge extreta del bloc de la Laura Candler.

folderUs animeu a provar-ho a l’aula?

Què en penseu?

Esperem els vostres comentaris.


5 jocs divertits, ràpids i senzills per desenvolupar el sentit numèric.

$
0
0

Heu sentit a parlar del “ten-Frames”? (que no sabríem com traduir-ho al català: quadrícula base 10?). Es tracta d’una quadrícula de cinc per dos, presentada de forma horitzontal, utilitzada com a suport per l’aprenentatge dels nombres cinc i deu. Si es fa doble, pots treballar els nombres fins al 20. La utilització d’aquest material permet al nen desenvolupar el que coneixem con a subitització. La subitització s’entén com l’habilitat de veure un grup d’objectes i poder dir o percebre la quantitat d’objectes que hi ha sense haver de contar-los un per un, és a dir, al primer cop d’ull i per una percepció global. Aquesta capacitat per agrupar objectes i associar-los amb una quantitat resulta molt important per la realització de càlculs com les sumes i restes de forma àgil. Per altra banda, l’ús dels “Ten-frames” ajuda a superar la conservació de la quantitat d’objectes, entenent que la quantitat no varia encara que sí canviï la col·locació o l’espai ocupat pels objectes que formen el conjunt. Al llibre It-makes Sense! Using Ten-Frames to build number Sense aporta una serie de rutines i jocs per treballar amb aquest suport i desenvolupar en els nostres nens el sentit numèric.ten-frames

Utilitzant aquesta metodologia, compartim amb vosaltres un joc per tal de treballar amb els Ten-Frames en racons o estacions de matemàtiques. Es tracta d’una adaptació del joc SNAP,un joc trepidant i senzill que els encanta, les BATALLES de cartes i MEMÒRI. Amb aquest jocs treballem l’atenció, la memòria, la velocitat de reacció, la relació entre la quantitat i la grafia numèrica que la representa, que el nombre d’objectes és el mateix a pesar que canviï la seva disposició a l’espai, agrupació de quantitats per facilitar el compteig, comparar nombres i quantitats identificant quin nombre és més gran que un altre. El millor, de forma divertida!

És important que adapteu el número i la quantitat al nivell dels vostres alumnes.

El material que us podeu descarregar consisteix en 50 cartes amb “Ten-frames” simples per treballar els nombres del 1 al 10. 10 cartes amb els nombres i les instruccions dels diferents jocs clicant aquí.

TOT SOBRE EL MEU NOM

LECTURA DE SÍL·LABES I CONFEGIR PARAULES

$
0
0

Us presentem un exemple d’activitat per treballar la lectura de síl·labes ja sigui amb lletra majúscula o lletra lligada amb l’objectiu de treballar també la confecció de paraules de dues síl·labes amb síl·labes directes, la comprensió lectora i la lectura de sintagmes nominals.

L’activitat està presentada amb dos nivells de dificultat amb sintagmes nominals més llargs i amb dos tipus de lletra. És tan sols una idea que podeu després adaptar a les vostres necessitats, al vocabulari sobre un centre d’interès que estigueu treballant o als projectes que estigueu portanta a terme a l’aula.

Aquí us deixem amb l’activitat que hem estat treballant amb els nostres alumnes. Clicant sobre les imatges (captures de pantalla de l’activitat) podreu accedir a tot el document:

unirsilabeslectura

 

 

 

 

 

 

 

 

Si adapteu nous materials a partir d’aquest model i ens els voleu fer arribar els podeu compartir a: blocrecursosee@gmail.com

SOPA SIL·LÀBICA DE TARDOR

$
0
0

Fa un temps, en aquest bloc, vam estar publicant un seguit d’activitats utilitzant el recurs de les “SOPES SIL·LÀBIQUES“, sopes de lletres on cal buscar les síl·labes d’unes determinades paraules i encerclar els cops de veu de cada imatge del mateix color.

Un cop “caçades” les síl·labes cal escriure-les bé dins dels requadres corresponents i acabar escrivint la paraula sencera sota de cada dibuix. D’aquesta manera es treballa la lectura, la comprensió i l’escriptura.

Us presentem una nova SOPA SIL·LÀBICA aprofitant que estem a plena tardor. Així doncs…també treballem el vocabulari.

sopa sopa1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Us animeu a provar-ho? És una bona activitat per treballar a grups de lectura!

Clicant sobre una de les imatges (captures de pantalla del material) podreu accedir a tot el document.

Exemple de resolució de l’activitat:

sopa3Bona tardor a tots i totes!

JOC DE LECTURA AMB VOCABULARI D’HIVERN

$
0
0

Ens trobem a les portes d’un canvi de temps que portarà neu, fred i pluges que ens farà pensar en l’arribada de l’hivern i que podem aprofitar per treballar vocabulari típic d’aquesta estació de l’any a l’escola a través d’activitats de lectura divertides i alhora molt educatives.

En aquest cas us presentem un joc (activitat) de lectura on l’alumne amb l’objectiu de fomentar la lectura més analítica i evitar els típics errors de lectura que genera la lectura global i que sovint fa que els alumnes llegeixin una paraula per una altra. Hem preparat el MATERIAL DE L’ALUMNE i el SOLUCIONARI en dos documents diferents de manera que es pugui fer servir com a racó d’aprenentatge i com a autoavaluació per l’alumne. Aquí en teniu un exemple:

vocabulari-hivern-2Es tracta d’un seguit de dibuixos sota els quals hi trobareu una llista de paraules molt semblant però amb petites variacions (substitucions, addicions, supressions o inversions de lletres). Només 2 d’aquestes paraules estan ben escrites i caldrà que l’alumne les trobi. Com les pot marcar? Doncs…podem establir diferents variants: plastificar el material i fer que hagi d’encerclar les paraules correctes amb retolador Veleda, agafar pinces d’estendre la roba i fer que hagin de pinçar sobre la paraula correcta (retallant el material en tires on cada tira sigui un dibuix amb les paraules)…

Per accedir a tot el material, descarregar-lo i imprimir-lo podeu clicar sobre les següents adreces i accedireu al GOOGLE DRIVE del bloc:

Les imatges ja es van compartir fa temps en aquest bloc. Estan extretes de la següent adreça: http://dianaeduca.blogspot.com.es/search/label/P-4%20-%20recursos%20d%27hivern

Viewing all 179 articles
Browse latest View live